CD of DVD persen bij de Music Group


Elke Cd of DVD die je in de winkel koopt is een kopie van een master CD of DVD, deze master is van glas en wordt in een machine gemaakt. Op de kale glasplaat komt een laagje fotolak en de muziek, video of data komt hierop in computertaal, deze computertaal bestaat alleen maar uit nullen en eentjes. Deze nullen en eentjes worden in het glas van de master CD gegraveerd en op de master CD zijn ze te leven als piepkleine kuiltjes en bolletjes. In een paar stappen wordt van de master CD een soort stempel gemaakt, deze stempel wordt gestanst. Met deze master CD of DVD kunnen er miljoenen CD’s of DVD’s worden geperst.

cd-dvd-persen

CD DVD persen

CD’s & DVD’s worden van polycarbonaat gemaakt, een speciaal soort plastic korrels. Deze korrels gaan in een machine en worden verhit, ze smelten en daarna worden ze op de stempel geperst. Dan hou je een plastic CD of DVD over waar muziek, beeld of data op staat. Daarna wordt er nog een dun laagje metaal geplaatst op de CD of DVD zodat een CD of DVD speler het schijfje kan lezen. Dan nog een dun laagje beschermende lak om de CD of DVD te beschermen tegen krassen. Alle CD’s en DVD’s gaan langs een scan waar bij gecontroleerd wordt of de cd of dvd foutjes heeft. Foute CD’s worden er tussenuit gehaald en vernietigd. Meer info over CD Persen >>>

CD Label en Drukwerk

De goede CD’s worden verzameld op grote spindels om in de CD perserij naar een drukmachine te gaan. Deze drukmachine zorgt voor plaatjes en tekst (CD Label). Laag voor laag worden alle kleuren aangebracht totdat het label helemaal in Fullcolour op de CD of DVD is aangebracht. De CD’s of DVD’s worden vervolgens verpakt in een cd Hoes, DVD Hoes of Box. Ook kan deze cd verpakking geheel op maat worden ontwikkeld voor de klant. Natuurlijk komt er een inlay of boekje in de CD of DVD Verpakking. Alle CD’s en DVD’s worden vervolgens verpakt in dozen en vervoerd naar een klant of distributiecentrum om vervolgens in de winkels of webshops te liggen om aangeboden te worden aan de consument.

MUSICGROUP B.V.:

Weert - Nederland
T: +31 (0)495-564145
E: info@musicgroup.nl

WAAROM DE MUSICGROUP BV?

  • ✔ ALTIJD DE LAAGSTE PRIJS

  • ✔ SNELLE EN GRATIS LEVERING IN NEDERLAND

  • ✔ ALLE CD & DVD PRODUCTIES IN EIGEN CD PERSERIJ

  • ✔ ONDERDEEL VAN CD FABRIEK B.V.

Open live gesprek
Hallo, kan ik u ergens mee helpen?
Hallo,
Wij helpen u graag verder bij al uw vragen!