cassettebandjes met muziek
In tijden van verandering verlangen mensen weer heel vaak terug naar het oude. Naar hoe het vroeger was. Op het gebied van geluidsdragers vonden de afgelopen jaren heel wat ontwikkelingen plaats. Draaiden we muziek eerst alleen nog maar op plaat of cassettebandje, tegenwoordig is alle muziek digitaal beschikbaar in een extreem goede kwaliteit. Toch kwam een paar jaar geleden de vinylplaat ineens weer helemaal terug. En hetzelfde lijkt er nu aan de hand te zijn met de audiocassette.
Cd productie of een cassette bandje ?
Je verwacht het niet, maar er zijn nog steeds mensen die af en toe cassettebandjes draaien. Niet alleen de bandjes die ze al jaren hebben, maar ook audiocassettes die pas nieuw zijn uitgekomen. Sterker nog: in de punkscene is het heel normaal om je demo op tape uit te brengen i.p.v. een cd of dvd . Lekker old school. Maar ook Justin Bieber bracht een album uit op een muziekcassette en natuurlijk ook op cd , net als Eminem en Prince. In ons eigen land was het Jett Rebel die een audiocassette naast een cd productie uitbracht. Het lijkt er dan ook op dat er een ware revival komt van deze in de jaren tachtig en begin van de jaren negentig populaire geluidsdrager naast de cd en de dvd.
De ontwikkeling van muziekcassettes was een Philips uitvinding net zoals de CD & DVD
De uitvinder van de cassettebandjes was overigens een Nederlander, Lou Ottens, die bij Philips werkte. Het product ontstond in het jaar 1963 uit ergernis over de bestaande taperecorder, die voor consumenten zeer moeilijk te bedienen was. Met een cassettebandje en een bijbehorende cassettespeler, kon opeens iedereen gemakkelijk muziek beluisteren en zelf opnames maken.
Waar komt de aantrekkingskracht opeens vandaan?
Is het een hang naar het verleden of klinkt een audiocassette gewoon veel lekkerder dan een cd of dvd productie. Met name in het alternatieve circuit is de cassettetape nog altijd populair. Sommigen zeggen dat juist het niet helemaal perfect klinkende geluid (net als bij een vinylplaat) ervoor zorgt dat de muziek heerlijk klinkt. Een beetje zoals vroeger dus. Maar ook binnen de popscene zien we steeds meer artiesten die hun muziek op een muziekcassette en een cd persen. En toegegeven: de productie van een audiocassette is relatief goedkoop. Tape is gewoon een hele goedkope manier om muziek te dupliceren en muziek uit te brengen. Wat ervoor zorgt dat ook de prijs van het cassettebandje voor de consument betaalbaar blijft.
Nu allemaal aan de cassettebandjes of toch een CD laten maken?
Een cassettebandje is echt voor de liefhebber. Maar een cd is veel voor de hand liggende. Het zal niet zo zijn dat nu alle muziek voortaan alleen nog maar op tape te verkrijgen is en niet meer op CD of DVD. Maar voor muziekfreaks met een lichte hang naar het oude, is en blijft het wel een geweldig product. Wil je meer weten over waar je in Nederland nog cassettebandjes kunt laten maken, neem dan contact met ons op www.musicgroup.nl
Een cassettebandje laten maken of CD persen kan bij de MusicGroup!
Heeft u muziek geproduceerd en wilt u dat uitbrengen op een geluiddrager zoals een muziekcassette? Bij ons kunt u heel eenvoudig een cassettebandje laten maken. We zijn ooit begonnen onder de naam BCS (Banden en Cassette Service) waarbij we ons puur en alleen bezig hielden met het produceren van muziektapes. Natuurlijk gingen we met onze tijd mee en stapten over op het produceren van cd Producties en dvd Producties. Maar inmiddels is het cassettebandje weer terug van weggeweest.
Laat uw audiocassette door een professional maken
Wij hebben nog steeds de beschikking over de juiste machines om cassettebandjes te maken en te dupliceren. De techniek zijn we nog echt niet verleerd, dus bij ons kunt u uitstekend terecht. Of u nu eigen muziek heeft uitgebracht of dat van plan ben te gaan doen: wij begeleiden u tijdens het complete proces.
Een Cassettebandje naast een CD Maken is niet duur!
Het voordeel van een audiocassette is dat het maken ervan lang niet zo duur is als bij een cd of dvd. Hierdoor wordt ook het eindproduct zeer betaalbaar voor de consument, die toch nog altijd graag een fysiek product van een artiest in handen wil hebben. Voorzien van een leuk hoesje, in-lay of drukwerk op het bandje zelf. Ook dat kunnen wij allemaal voor u regelen. U kunt bij ons terecht voor een totaalpakket op het gebied van het maken van een muziekcassette.
Zo werkt het om een Cassettebandje te maken
Allereerst maken we een mastertape. Dit cassettebandje is de moeder waar de muziek op staat. Die mastertape wordt gebruikt om de muziek te dupliceren naar andere bandjes. In onze machine gaat dat verrassend snel en eenvoudig. Voor u het weet zijn er genoeg exemplaren om aan uw fans aan te bieden.
Meer weten over het laten maken van een cassettebandje of cd maken en dvd dupliceren s Neem dan contact met ons op cdfabriek@musicgroup.nl
Wat is een Cassettebandje?
Een cassettebandje wordt ook wel een muziekcassette of audiocassette genoemd. Het is een magneetband die wordt gebruikt als een geluiddrager in een speciaal daarvoor ontwikkeld doosje, ofwel de cassette. Het cassettebandje werd bedacht en ontwikkeld bij Philips in 1963, door Lou Ottens. Tot die tijd werd de spoelenband of bandrecorder gebruikt, maar die was voor met name consumenten vrij ingewikkeld om te bedienen. Door de komst van het cassettebandje verviel het inrijgen van de band in het afspeelapparaat, want die zat nu al opgenomen in de muziekcassette.
Meer informatie over audiocassettes
De muziek op een cassettebandje is vooraf in een fabriek opgenomen of gedupliceerd. Een audiocassette kan worden afgespeeld met een cassetterecorder, een cassettedeck of een walkman. Een cassettebandje heeft meestal een A- en een B-kant. In de eerste cassettespelers moest je handmatig het bandje omdraaien als hij aan het einde was, maar na verloop van tijd kwamen er autoreverse-spelers op de markt zodat omdraaien niet meer hoefde.
Draagbaar
De muziekcassette leende zich bij uitstek voor draagbare toepassingen of voor in de auto. Er kwamen dan ook snel spelers op de markt met een kroptelefoonaansluiting, zoals de walkmans. Je kunt het eigenlijk zien als de voorloper van de huidige mp3-spelers, met het grote verschil dat de mogelijkheden nog wel vrij beperkt waren. Minder muziek op een audiocassette (maximaal twee keer 60 minuten) en bijvoorbeeld nog niet het gemak om snel naar het volgende nummer te springen.
De terugkeer van het Cassettebandje naast een CD is een mooi idee!
Inmiddels is het cassettebandje aan een opmerkelijke revival bezig. Lange tijd was de audiocassette buiten beeld (behalve in het alternatieve circuit zoals in de punkscene), maar inmiddels komen steeds meer artiesten weer met een nieuw uitgebracht album op tape op de proppen. Volgens sommigen is het heerlijk om juist een geluidskwaliteit te horen die niet helemaal perfect is. Een beetje ruis, een beetje getik, het geluid van de magneetband die door het apparaat draait… gewoon weer helemaal zoals het vroeger ook klonk.
Musicgroup.nl weet waar het omdraait cd dvd fabricage vinylpersen muziekcassettes en digitale visitekaartjes.
CD Persen in Polen?
Lees hier verder >>>