Buma/Stemra MusicGroup ondersteund u!


Artiesten kennen we allemaal. Maar de meeste artiesten kunnen niet zonder goede muziekauteurs. Zowel tekstschrijvers als componisten staan vaak aan de wieg van succesvolle muziekproducties. Het zou oneerlijk als zij daar geen vergoeding voor kregen. Veel muziekauteurs kiezen er voor om hun muziekauteursrecht te exploiteren en vergoedingen te regelen voor hun werk, vaak door hun exploitatierechten over te dragen aan een andere persoon of organisatie. In Nederland kun je hiervoor terecht bij Buma/Stemra.

buma-stemra

Auteursrecht en de auteurswet

Dankzij auteursrecht kan worden voorkomen dat een persoon zonder toestemming gebruik maakt van een werk dat iemand anders gemaakt of vervaardigd heeft. Het maakt niet uit of u werk maakt als schrijver, fotograaf, softwareontwikkelaar of muziekauteur. U bent degene die mag beslissen over het gebruik van uw werken door anderen. In artikel 1 van de Auteurswet wordt auteursrecht op de volgende manier omschreven:

“Het auteursrecht is het uitsluitend recht van den maker van een werk van letterkunde, wetenschap of kunst, of van diens rechtverkrijgenden, om dit openbaar te maken en te verveelvoudigen, behoudens de beperkingen, bij de wet gesteld.”

Buma en Stemra: vereniging en stichting

We hebben het altijd over Buma/Stemra maar in principe zijn dit twee aparte organisaties. Vereniging Buma regelt toestemmingen en het incasseren van vergoedingen voor het in het openbaar ten gehore brengen van muziekstukken (zoals bij concerten, radio- en tv-uitzendingen, achtergrondmuziek in de horeca, winkels en bedrijfsruimten of de muziek in films). Stichting Stemra regelt (voor de bij haar aangesloten componisten, tekstdichters en muziekuitgevers) de toestemming voor het vastleggen van muziekwerken. Dit kan zijn op cd, dvd, audiocassette, cd-i, cd-rom en op het geluidsspoor van films en commercials.

De Music Group beschikt over een jarenlange ervaring op het gebied van Buma/Stemra en kan u op de juiste manier ondersteunen. Wilt u meer weten over onze dienstverlening op dit gebied?

Neem dan contact met ons op.

MUSICGROUP B.V.:

Weert - Nederland
T: +31 (0)495-564145
E: info@musicgroup.nl

WAAROM DE MUSICGROUP BV?

  • ✔ ALTIJD DE LAAGSTE PRIJS

  • ✔ SNELLE EN GRATIS LEVERING IN NEDERLAND

  • ✔ ALLE CD & DVD PRODUCTIES IN EIGEN CD PERSERIJ

  • ✔ ONDERDEEL VAN CD FABRIEK B.V.

Open live gesprek
Hallo, kan ik u ergens mee helpen?
Hallo,
Wij helpen u graag verder bij al uw vragen!